Bilindiği üzere COVİD 19 virüsle mücadele edilmesi kapsamında başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere pek çok koruyucu tedbir alındı ve alınmayada devam etmektedir.

Bu bağlamda optisyenlik müesseseleri birer sağlık meslek mensubu olarak hizmet sunumu gerçekleştirmekteyiz. Müesseselerimizde çalışanları başta olmak üzere ailesi ve muessesemize müracaat eden hastalarımızın sağlığının korunması ve sürdürülebilir bir sağlık hizmetinin tamamlanması amacıyla aşağıdaki tedbirlerin uygulanması tavsiye edilmektedir.

1-) Müessese açılış ve kapanış saatleri müessesenin konumu ve coğrafi durumuna göre yeniden planlanmalıdır. Örneğin sabah saat 10.00 ile 17.00 arası gibi.

2-) Müessesede çalışan sayısı azaltılmalıdır. Dönüşümlü çalışma yöntemi de tercih edilebilir.

3-) Çalışanlarımızın bu süre içerisinde ateş,  öksürük vb şikayetlerinde acilen bir sağlık kuruluşuna müracaatı sağlanmalıdır.

4-) Bu dönemde Bakanlığımızın evde kal önerileri kapsamında izin isteyen personelimize işten çıkış verilmeksizin anlayış gösterilmeli gereken hassasiyet ve uygulama sağlanmalıdır.

5-) Birinci maddede yer alan çalışma saati düzenlemesi gerçekleştirecek meslektaşlarımız idareye yazılı bildirim yaparak işlemleri yapmalıdır.

6-) Ekonomik kayıplarımız ve müessesenin varolan zorunlu ödemeleri ( SGK, Bağ-Kur, Stopaj, Kdv, vb ) hakkında öteleme veya kalıcı çözüm bulunması amacıyla görüşmeler devam etmektedir.

İlçe Sağlık Müdürlüğüne verilecek dilekçe örneği için tıklayınız...

Ekleme Tarihi : 19.03.2020 Görüntülenme Sayısı : 88342