Bilindiği üzere 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun'a ek madde 1 ilave edilerek kamu kurumu niteliğinde Optisyen-Gözlükçüler Odaları Ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu 17/3/2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilmiştir.

Genel Kurul Sağlık Bakanlığının kanunda işaret ettiği gibi Türkiye’de faliyette bulunan 24 dernek üyeleri arasından seçilen beşer delegenin katılımı İle gerçekleşmiştir.

Bir Lojistik firma sahibi 16/04/2019 Salı günü kendilerine ait Optik Gazete (Taraflı) adlı internet sitesi üzerinden, gerçekleşen Optisyenler ve Gözlükçüler Odaları Birlik genel kurulunu ve seçilen Yönetim Kurulu Meslektaşlarımızı itibarsızlaştıracak şekilde, mahiyetinin ne olduğu anlaşılan bir Anket düzenlemiştir.

İçerisinde birçok maksatlı sorunun bulunduğu sözde anket, Birlik yönetiminde görev alan meslektaşlarımızı hedef almış, birçok konuda sektörel bilgi kirliliği yaratmıştır.

Yazının başlığında 400 çalışanı ile sahaya indiklerini açıklayan bu tedarikçi firma, bu güne kadar sektörümüzde faaliyet gösteren tedarikçi dostlarımızın aksine üstüne vazife olmayan açıklamalarda bulunmuş, çirkin saldırılarını gerek sosyal medyadan gerekse taraflı yayın yaptığını deklare ettiği aynı zamanda sahibi olduğu sözde Optik Gazete adlı internet sitesi üzerinden saldırılarına devam etmektedir.
Optisyenler ve Gözlükçüler Odaları ve birliği, perakende satış yapan optisyenlik müesseselerini ilgilendiren oluşumlardır. Bu oluşumda tedarik firmalarının muhataplığı sadece meslektaşlarımıza ürün satma konusunda olmalıdır. Optisyenlik müesseselerinin üzerinde bir güç olduğunu sanan bu tedarikçi grubun meslektaşlarımız arasına nifak sokma gayretinden başka bir şey olamaz, olmamalıdır. Sektörümüz üzerine oynanmaya çalışılan bu oyunları yakından takip ediyor, sektörümüz içinde meslektaşımız diye nitelendirdiğimiz bazı kişilerinde bu tedarik firmasına destek verdiklerini yakinen izliyoruz.

Yapılan bu çirkin davranışı Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu olarak
KINIYORUZ

Meslektaşlarımızın yapılan bu çirkin girişime prim vermemelerini, en doğru bilgiye resmi internet sitemizden ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz.
Saygılarımızla.

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurul