Değerli Üye Meslektaşlarımız,

2020 yılı Oda aidatları ile alakalı Oda’mız Kurucu Yönetim Kurulu tarafından “üyelerin ödeyeceği SGK sözleşme bedellerinin Oda tarafından karşılanacağı” yönünde aldığı karar ile ilgili Birliğimiz tarafından 04.01.2020 tarihinde gönderilen yazıda “Birliğimizce yapılacak işlemlere esas olmak ve ilgili mevzuat karşısında hukukî yönden imkânsız ve isabetten uzak görülmekte …” ifadesi yer almaktadır.

10.03.2020 tarih 31064 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Yönetmelik ile eklenen Geçici Madde 7 ile 2020 yılına ilişkin yıllık aidatın son ödeme tarihi 31.07.2020 olarak belirlenmiş ancak 2020 yılı aidatları Oda ‘mız Kurucu Yönetim Kurulu tarafından toplanmamıştır.

2020 yılı Oda aidatlarının tahsili konusu ile ilgili EK 1’ deki yazımız ile Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinden görüş istedik. Bu iki hususu uygulamak için Birliğimizden gelen cevap yazısı EK 2 ‘de yer almaktadır.

Sonuç olarak, hiç aidat alınmaması ya da anıldığı gibi aidatların noksan tahsil edilmesi Yönetmeliğimiz gereği mümkün değildir. 31.07.2020 tarihinde ödenmesi gereken ancak Kurucu Yönetim Kurulu tarafından tahsil edilmeyen 1.221,80TL 2020 yılı oda aidatlarının 30.11.2020 tarihine kadar ödenmesi gerektiği Yönetim Kurulumuz tarafından karara bağlanmıştır.

Aidatlarınızı;

1-) Banka havalesi

Hesap Sahibi: 1. Bölge İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası

Şube Adı: Halk Bankası 219 Çankaya Şubesi

Hesap No: 16000058

IBAN: TR58 0001 2009 2190 0016 0000 58

Ödeme yapılırken açıklama kısmına üyemizin Adı Soyadı ve TC Kimlik Numarası yazılmalıdır.

2-) Kredi kartı

Ziraat Bankası (tek çekim) veya Halk Bankası Paraf karta 4+3 Taksit imkânıyla mail-order yoluyla ödeyebilirsiniz.

* Aidat ödemeleri nakit olarak alınmamaktadır.

* COVID-19 sebebiyle Odamızda yoğunluk oluşmaması adına ödemelerinizi mail-order veya havale yoluyla yapmanızı önemle rica ederiz.

Bilgilerinize,

Ekleme Tarihi : 15.10.2020 Görüntülenme Sayısı : 4478