Değerli Üye Meslektaşlarımız,

SGK Müdürlüğü Optik Birimi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde aşağıda sıraladığımız kolaylıklardan faydalanabilirsiniz;

1.         MEDULA EKRANLARINIZA DÜŞEN UYARILARI DİKKATE ALIN

Özellikle denetim servisinin reçete kontrollerinde tespit ettiği hatalara istinaden Medula Optik Provizyon Sisteminde ekranda görülen ceza uyarılarına 5 iş günü içerisinde ekteki itiraz dilekçesi ile başvurulduğunda reçeteleriniz örneklemesiz olarak incelenecektir. İtiraz edilmediği takdirde fatura tutarının %10u oranında uygulanacak kesinti tutarı dilekçe ile itiraz edildiğinde sadece reçete tutarı kadar kesinti olacaktır.  İtiraz dilekçelerini pandemi nedeniyle bizzat elden teslim etmek yerine mail ortamında ileterek işleme alınması sağlanmıştır. topkapissgm@sgk.gov.tr adresine itiraz dilekçesini imzalı ve kaşeli halini mail attıktan sonra ıslak imzalı dilekçeyi takip eden ayın SGK reçete zarfı içerisinde yollamanız yeterli olacaktır.

2.         REÇETE TESLİM ZARFLARININ İÇİ BALONLU OLMAK ZORUNDA DEĞİL

Bundan sonraki süreçte SGK evraklarınız için kırtasiyelerden temin edebileceğiniz resimlerde örneği görülen 26x35cm ebatlarından küçük olmayan standart zarflara ekte yer alan bilgileri doldurup zarfın arka yüzeyine yapıştırmak ya da elle yazmak koşuluyla kullanmanız uygun bulunmuştur. Zarfların ön yüzüne şeffaf dosya içinde 3 adet dilekçe çıktısı eskisi gibi koyulmaya devam edecektir.

3.         REÇETE TESLİM GÜNLERİ

İçinde olduğumuz pandemi sürecinde evrak teslimatlarındaki yoğunluğu azaltmak adına ayın ilk günü İstanbul’un tümüne, ayın tek günlerinde (3,5,7,9,11,13) Anadolu yakasında, çift günlerinde (2,4,6,8,10,12,14) Avrupa yakasında faaliyet gösteren optisyenlik müesseselerinin reçete teslimi için gidebileceği, son teslim günü olan ayın 15’i reçete evrak teslimi için tercih edilmemesini, sadece geçerli mazeret belirten İstanbul’un her iki yakasındaki optisyenlik müesseselerinin evrakları kabul olacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Örnek Etiket (Resme tıklayarak indirebilirsiniz)

Örnek İtiraz Dilekçesi (Resme tıklayarak indirebilirsiniz)

Ekleme Tarihi : 01.10.2020 Görüntülenme Sayısı : 11670