24 Eylül 2020 Perşembe günü İstanbul İl Sağlık Müdürü Sayın Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU Oda Başkanımız Sayın Ayhan DEMİRCAN, Başkan Yardımcımız Sayın Tayfun KANBER ve Genel Sekreterimiz Sayın Ali ATAY tarafından makamında ziyaret edilmiştir.

Tanışma niteliğindeki toplantımızda İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirilecek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Mutabık olunan konu başlıkları aşağıdaki gibidir;

Odamız tarafından yetkilendirilmiş Denetçi Optisyen-Gözlükçülerin İl/İlçe Sağlık birimlerinin müesseselerimize yapacakları denetimlere refakat etmesi,

Optisyenlik programlarından mezun sayısının talepten fazla olması,

Optisyen/Gözlükçü için meslek tanımı oluşturulması,

Kamuda istihdamın önünün açılması için girişimler yapılması, göz hekimleri yanında hemşire yerine Optisyenin görev alması,

İşporta tezgâhlarında satılan hazır okuma gözlüklerinin satışının durdurulması,

Kontrolsüz olarak satılan güneş gözlükleri ile imaj gözlüğü adı altında satılan tıbbi cihaz statüsünde olan optik çerçevelerin satışının durdurulması,

Göz hastanelerinin usulsüz olarak yaptığı gözlük ve kontak lensi kötüleyen, akıllı lens ve lazer operasyonlarını (refraktif cerrahi) tedavi olarak yansıtan gerçeğe aykırı reklamların durdurulması,

İnternetten kanuna aykırı ve reçetesiz olarak kontrolsüz bir şekilde kontak lens satışı yapan web sitelerinin kapatılması.

Kendisi de bir gözlük kullanıcısı olması hasebiyle taleplerimize canı gönülden destek olacağını belirten İl Sağlık Müdürü Sayın Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU ‘na teşekkür ederiz.

İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu

Ekleme Tarihi : 24.09.2020 Görüntülenme Sayısı : 15353