Toplumsal bir sorun olarak varlığını koruyan ve her geçen gün daha da kronik bir hal alan sağlıkta şiddet vakalarına 17 Ekim 2019 tarihinde bir yenisi daha eklendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevini ifa eden Dr. Kadir Songür, hastasının saldırısına uğrayarak yaralandı. İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası olarak saldırıyı kınıyor ve Songür’e, ailesine ve meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sağlıkta şiddet vakalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Hayatını hastalarına adamış biz sağlık çalışanları; görevlerimizin başında saldırıya uğruyor, yaralanıyor, öldürülüyoruz ve ne yazık ki bunların sonucunda caydırıcılıktan uzak cezaların verildiğine şahitlik ediyoruz. Sağlığı, insanı, toplumu önceleyen bir meslek örgütü olarak tüm bunlara bir son verilsin istiyoruz. Görevlerimizi icra ederken can güvenliği endişesi taşımak istemiyoruz. Sağlıkta şiddet yoluyla mesleklerimizin itibarsızlaştırılmasına karşı çıkıyoruz.

Taleplerimizi yineliyoruz: Cezai yaptırımların artırılmasını ve bunun da ötesinde şiddetin meşru olmadığı, hoş görülmediği ortamlar yaratılmasını talep ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nı, yargıyı ve tüm yetkilileri isyanımıza ortak olmaya, gerekli ve gerçekçi tedbirleri almaya davet ediyoruz.

İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu

Ekleme Tarihi : 19.10.2019 Görüntülenme Sayısı : 3861