Bilindiği üzere COVİD 19 salgını nedeniyle alınan ekonomik tedbirler kapsamında kısa çalışma ödeneği aracılığı ile muessesemize çalışan personelimiz içinde müracaatlar gerçekleştirilmektedir.

Müessese mesul müdürlerinin bizatihi müessesede bulunması esas olduğundan müessese mesul müdürlerimiz için gün bazında kısa çalışma ödeneğine müracaat edilmemesi gerekmektedir. Müessese mesul müdürleri için haftanın mesai saatlerinde belirli saat kısıtlamasına gidilerek kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilirler.

Diğer taraftan bu süreçte bazı müesseseler mesul müdürlerimizin Covid -19 Pandemisi sebep gösterilerek iktisadi iş kayıpları işaret edilerek iş sözleşmeleri fesih edildiği bildirilmektedir.

Cumhurbaşkanımız ve diğer kurumların bildirimi ile bu süreçte işten çıkarılma işlemlerinin yapılamayacağını hatırlatır, bu ve benzeri durumlarda olan üyemiz meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatır, bu durumdaki üyelerimize hukuki danışmanlık ve diğer konularda her türlü desteklerimiz ile bu pandemi sürecini birlikte atlatacağımıza olan inancımıza sağlık günler dileriz.

Ekleme Tarihi : 29.04.2020 Görüntülenme Sayısı : 36506