Bilindiği üzere tıbbi cihaz kapsamında bulunan optik ürünler ( gözlük çerçevesi, gözlük camı, her türlü lens ( numaralı / numarasız ( renkli ) kontak lensler, teleskopik gözlükler, lens Solüsyonları vb ) optisyenlik müessesesi ruhsatnamesi bulunan ve optisyen/gözlükçü unvanına sahip mesul müdür ve/veya optisyen/gözlükçü unvanına sahip personel çalışma belgesine sahip gerçek kişiler tarafından müesseseye hastanın bizatihi müracaatı ile reçete kayıt defterine kayıt yapılarak reçete arkasına mesul müdür tarih, İmza ve kaşe yapılarak hizmet sunulacağı bilinmektedir.

Bu bağlamda internet, facebook, insagram vb sosyal medya aracılığı ile mesafeli sözleşmeler marifeti ile ve her ne kadar bazı yerel mahkemelerin maalesef bu iş ve işlemlerin yasal olduğunu bilgilerini kendi web sayfalarında paylassalarda Kanunların mahkeme kararları üstünde olduğu gerçeğini ortadan kaldırmayacağı gibi yine bazı yerel mahkemeler ve Yüksek Yargının Kararları ve  ilgili Bakanlık görüşleri de internet ve diğer sosyal medya marifeti ile bu satışların yapılamayacağı yönündedir.

Kamu kurumu niteliğinde oda ve birlik olmamız nedeniyle ve  odamızın MYK Kararı ile oluşturulacak bir birim marifeti ile WhatsApp hattımıza  bildirim yapılan internet siteleri, facebook, insagram vb sosyal medya aracılığı ile mesafeli sözleşmeler marifeti gerçekleştirilen satışlar ile ilgili ürün temini, fatura, ekran resimleri ve kargo gönderim bilgilerinin toplanarak gerek meslek kanunumuz, gerekse diğer mevzuat hükümlerince iş ve işlemler gerçekleştirileceği ve yine bu ve benzeri durumların tespiti ve gerçekleştirilen iş ve işlemler odamız web sayfamızda siz değerli üye meslektaşlarımız ile paylaşılacaktır.

Ekleme Tarihi : 27.04.2020 Görüntülenme Sayısı : 38711