Bilindiği üzere hafta sonu iki gün ile sınırlı olmak üzere İç İşleri Bakanlığımızın duyuru ile iki gün ( 48 saat ) sokağa çıkma yasağı uyguladığı, yasak yayınlandıktan sonra web sayfamız aracılığı ile üye meslektaşlarımızın yasak ile ilgili fiziki durum ve diğer düzenlemelere bağlı kalınarak tavsiye karar olarak kapalı kalınması istendi ve siz değerli Meslektaşlarımız da bu duruma uyum sağladılar .

Diğer taraftan  nöbetçi optik uygulamasına geçildiğini ve iki gün süresince devam ettiğini ve sokağa çıkma yasağı devam etmesi halinde de bu durumu sürdürülecek yönündeki açıklamaların yapıldığını  yakından takip ediyoruz.

Ancak 5193 sayılı meslek kanunun geçici 4 üncü maddesinde yer alan ve Türk Eczacilar Birliği Oda Birlik Kanunun 20 inci maddesi "n" bendi hariç ifadesi dikkate alınmadan mevcut COVİT  19 pandemisi sebebiyle bu uygulamaya Valilik oluru ve İl Sağlık Müdürlüğü bilgisi dahilinde yapıldığı da göz önünde bulundurulsa da Kanunun düzenlemenin izin vermediği bir uygulamanın otorite onayı ile uygulamaya konulmasının hukuki karşılığı yoktur.

Özellikle bölgemiz meslektaşlarımızın haklı olarak bu davranışın bölgemizde de uygulanması talep edilse de hukuki mevzuat izin vermediği bir durumu gayrı hukuki şekilde uygulamaya meydan vermeyecegimizi bildirir anılan duruma da Birliğimiz müdahale etmiş olup odalarımızın yasalar çerçevesinde hareket etmesi gerektiği bilgisi paylaşılmıştır.

Ekleme Tarihi : 14.04.2020 Görüntülenme Sayısı : 46036